Het schooljaar is begonnen en we zijn al druk bezig.

Het nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar is net gestart en we zijn al weer volop bezig. Nadat we voor de zomervakantie afscheid hebben genomen van een aantal leden, mogen we in ieder geval één nieuw lid verwelkomen. Hopelijk zullen er nog een aantal nieuwe leden bij ons aansluiten, want hulp kunnen we goed gebruiken.

<h3
In de eerst vergadering zijn de commissies verdeeld, zodat we, met gemeenschappelijk krachten, de verschillende activiteiten weer tot een succes kunnen maken. Bij een aantal van deze activiteiten zullen we een beroep op de ouders, om bijvoorbeeld, te helpen versieren van de school met Sinterklaas en kerst, het begeleiden van de kinderen bij schoolreis, kleuterfeest of sportdag. U zult hier tijdig bericht van ontvangen, wanneer we hulp kunnen gebruiken.

Op 22 september is onze jaarvergadering en een ieder is van harte welkom om deze bij te wonen. Wilt u zo vriendelijk zijn om van te voren te melden als u wilt komen, zodat we de juiste ruimte kunnen kiezen voor het aantal personen.

De eerste activiteiten

Voor de eerste activiteit zijn de voorbereidingen afgerond. De planning voor de portret, groeps en broer-zussen foto’s is gemaakt en opgestuurd naar de schoolfotograaf. Dit om de administratie op 29 september en het verspreiden van de foto’s goed op elkaar af te stemmen. Er zullen bijna 350 portretfoto’s, twaalf groepsfoto’s en ruim 100 broer-zussen foto’s worden gemaakt. Het is ieder jaar een hele klus, welke we met alle plezier doen.

Op 2 oktober zullen we de naamdag van de patroonheilige Franciscus vieren op school. Franciscus is de beschermer van de dieren en onze schoolnaam is van hem afgeleid. Deze dag zullen we alle kinderen verrassen met wat drinken en iets lekkers tijdens de pauze. Uw kinderen hoeven deze dag dan ook geen tien uurtje mee te nemen.

De herfstvakantie

Na de herfstvakantie hopen we te beginnen met de schaaklessen voor de kinderen vanaf groep 4. Dit ter voorbereiding van het schoolschaaktoernooi begin januari. Afgelopen schooljaar zijn teams van de Franciscus op dit toernooi tweede geworden bij de ondrbouw en de bovenbouw. In de regionale wedstrijden heeft het bovenbouw zich net niet geplaats voor de eerste ronde van het NK. We zijn benieuwd hoe de teams het er dit jaar vanaf brengen. Binnenkort zullen de kinderen van groep 4 en hoger een brief ontvangen met meer informatie over de schaaklessen.

Vindt u het leuk en heeft u tijd om uw bijdrage leveren aan de organisatie van de verschillende activiteiten, laat het ons dan weten. Stuur een mail met uw gegevens naar or@kbsfranciscus.nl. Dan nemen wij contact met u op.

Mocht u vragen hebben voor de OR dan kunt u een van ons altijd even aanspreken of een mail sturen aan or@kbsfranciscus.nl

’n Vriendelijke groet van de leden van de Ouderraad.

    Heeft u een vraag aan de ouderraad?