Maandmemo juni

Beste ouder(s) en verzorger(s),
De maand mei is alweer aan zijn einde en wij gaan ons opmaken voor de laatste volle maand van het schooljaar. De aankomende weken staan volledig in het teken van afscheid en voorbereiding op het nieuwe schooljaar. De leerlingen van leerjaar 8 zijn al druk bezig met de voorbereidingen op de eindmusical en genieten op dit moment van hun afsluitende schoolkamp in Austerlitz.
Ook de voorbereiding op het nieuwe schooljaar is in volle gang, waarbij de jaarkalender, de formatie en het taakbeleid van de leerkrachten in een afrondende fase is.

Als school zijn wij zeer blij dat wij de extra gelden vanuit het rijk hebben kunnen inzetten voor een extra groep. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om grote groepen te verkleinen. In de brief over de groepenverdeling van 30 mei jl. heeft u de schoolkeuze over de geformeerde groepen al kunnen lezen. Ook de personele bezetting is bijna rond, waarbij er mede door wijzigingen door vertrekkende leerkrachten en de zoektocht naar nieuwe personeelsleden meer tijd nodig was. Naar verwachting zal de definitieve formatie half juni naar u kunnen worden
gecommuniceerd.

Maandmemo juni2018

Maandmemo Mei

By | Maandmemo | No Comments

Wat gaat de tijd toch hard en het lijkt elk jaar alleen maar harder te gaan. De afgelopen periode zijn er een hoop leuke dingen gebeurd op school, die worden weergegeven in de maandmemo. De Koningsspelen waren een succes, waarbij ik graag alle hulpouders nog extra wil bedanken voor hun tijd en inzet. Na de vakantie start de laatste periode van het schooljaar. Wederom een leuke maar drukke periode. Niet alleen worden alle zaken rondom het nieuwe schooljaar vastgesteld, maar ook worden de laatste zaken van het huidige schooljaar afgemaakt en geëvalueerd. Na de meivakantie neem ik u graag mee in de plannen voor het nieuwe schooljaar. Voor nu, eerst een heerlijk vakantie toegewenst en graag tot maandag 14 mei.

Maandmemo Mei 2018

Maandmemo April

By | Algemeen nieuws, Maandmemo | No Comments

Beste ouder(s) en verzorger(s),

Na een prachtige paasviering vandaag op school is het paasweekend van start gegaan. Tijdens de paasviering in de kerk zijn er prachtige verhalen verteld en liedjes gezongen, zodat iedereen weer weet waar het om gaat met Pasen. Vervolgens is in alle klassen genoten van een lekkere paaslunch en is het extra lange paasweekend begonnen. Op dinsdag 3
april zijn de leerlingen nog lekker een dagje extra vrij, omdat het team een studiedag heeft van de Stichting. Graag wens ik u mede namens de rest van het team een mooi paasweekend toe.

Met vriendelijke groet,

Bekijk de complete maandmemo

Maandmemo Maart

Beste ouder(s) en verzorger(s),
Vandaag hebben de leerlingen van de school een heerlijk carnavalsfeest gevierd, waarbij ik de mooiste en gekste outfits voorbij zag komen. Voor volgende jaren wil ik de traditie graag voortzetten, maar dan wel in de week van carnaval of in ieder geval een stuk dichterbij de daadwerkelijke tijd. Na deze feestelijke dag zijn de leerlingen begonnen aan hun welverdiende voorjaarsvakantie, waarbij zeer koude temperaturen worden beloofd. Het zou mooi zijn als er dit jaar toch nog de mogelijkheid komt om te schaatsen. Juist binnen een voorjaarsvakantie zal dit extra leuk zijn. Na de vakantie komt de lente al in zicht en gaan wij ons langzaam opmaken voor Pasen. Een fijne periode, waarbij het steeds lichter buiten gaat worden en de zon ons steeds vaker komt verblijden. Voor nu wens ik u allen een fijne vakantie!

Maandmemo maart 2018

Maandmemo februari 2018

By | Algemeen nieuws, Downloads, Maandmemo | No Comments

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De periode met toetsen is weer voorbij en de leerkrachten leggen de laatste hand aan de rapporten van de leerlingen. Over twee weken zijn de rapportgesprekken, waarbij de resultaten kunnen worden besproken en de aanpak voor de volgende periode kan worden afgestemd. Ook carnaval staat voor de deur. Landelijk een stuk eerder dan op KBS Franciscus, maar een mooie afsluiting op school voor de voorjaarsvakantie.

Met vriendelijke groet,

Stephan van Slooten

Verhuisd en uw kind op een nieuwe school inschrijven?
KBS Franciscus te Maarssen