Notulen MR vergadering 21-03-2019

By | Algemeen nieuws, Medezeggenschapsraad | No Comments
Datum 21-3-2019
Aanwezig Leonie(LO), Mirella(MS), Kostis (KP), Joyce(JG), Michelle(MT), Sabah (SK) en Stephan (SvS)
Afwezig
Notulist Joyce

Opening/ mededelingen

JG opent de vergadering en heet in het bijzonder SK, ons nieuwe MR lid, en de leerkracht SK van gr 6 welkom.

Agenda zonder SvS:

Snappet

SK, leerkracht van gr 6 legt uit:

• hoe wij als Franciscusschool hiermee bekend zijn geworden
  • hoe het werkt
  • wat je als leerkracht ermee kunt
  • wat de leerlingen ermee kunnen
  • wat het voordeel is
  • waar je wel op moet letten, bijvoorbeeld handschrift

Tot slot mogen we zelf even kort ermee werken.

Notulen MR vergadering

Maandmemo juli

By | Maandmemo | No Comments

De laatste weken van het schooljaar zijn aangebroken. Ondanks dat het nog drie weken duurt staat al veel in het teken van de afronding en de opstart van het aankomende schooljaar. Alle informatie hierover kunt u lezen in deze nieuwsbrief. Gelukkig zijn de temperaturen hierbij buiten een stuk aangenamer, waardoor het in de school weer prettig is.

maandmemo juli 2019

Maandmemo Juni 2019

By | Maandmemo | No Comments

Na de vrije dagen rondom Hemelvaartsdag stappen wij de maand juni alweer in. Achter de schermen ben ik al druk bezig met de formatie en worden de eerste jaarbestellingen aangeleverd. Gelukkig zijn er nog zeven weken om alles goed af te sluiten en weer voor te bereiden voor het nieuwe schooljaar. De leerlingen van de groepen 8 hebben inmiddels hun score van de eindtoets binnen en zijn al druk met de voorbereidingen voor het kamp en de eindmusical. In de andere groepen zullen de methode onafhankelijke toetsen (Cito’s) weer worden afgenomen, om een nog
beter beeld te kunnen krijgen van de ontwikkeling van onze leerlingen. Tijdens deze toetsen is het prettig als leerlingen zo min mogelijk afwezig zijn. Overal in de school zijn de groepen druk bezig met muziek, waarbij ik hoge verwachtingen heb bij de afsluitende kijkavond aanstaande dinsdag. Voor nu eerst een mooi Hemelvaartsweekend!

Maandmemo juni 2019

Korfbal toernooi 22 juni 2019

By | Algemeen nieuws, Nieuws bovenbouw, Nieuws onderbouw | No Comments

Ook dit jaar organiseert korfbalvereniging OVVO/de Kroon weer een korfbaltoernooi. Op zaterdag 22 juni 2019 zal dit toernooi gaan plaats vinden

Korfbal is de enige sport, waarbij jongens en meisjes in één team samen spelen. Door de spelregels nemen de spelers initiatief, werken zij samen, werken zij voor elkaar en vieren zij een
verwinning of delen zij een teleurstelling. Korfbal is een zeer sociale sport, waarbij op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan.

Meer lezen? Lees meer

Maandmemo Mei

Beste ouder(s) en verzorger(s),
Nu het warme weer er weer aan gaat komen durf ik terug te kijken op de afgelopen winter en wil ik mijn dank uitspreken naar alle leerkrachten van de school. Zoals u wellicht heeft gemerkt is bij ziekte van leerkrachten steeds een oplossing gekomen, waardoor er geen groepen naar huis hoefden te worden gestuurd. Dit komt vooral door de flexibiliteit van het team en de saamhorigheid binnen het team om het samen op te pakken. Als directeur ben ik trots op zo’n team!

Maandmemo mei 2019

Maandmemo april

By | Maandmemo | No Comments

Deze maandmemo heeft u ontvangen via ParnasSys en niet meer via Digiduif. Zoals u weet zullen wij vanaf maandag 1 april geen gebruik meer maken van Digiduif. U kunt vanaf dat moment ook geen gebruik meer maken van uw account. In de plaats daarvoor zullen wij alleen nog maar ParnasSys gebruiken (mail, Parro en ouderportaal). In de vorige maandmemo heb ik ouder(s) en verzorger(s) verzocht om niet meer voor de hekken van de school te roken. Heel erg fijn dat hier zoveel rekening mee is gehouden en dit veel minder is geworden. Onze dank daarvoor! Dit weekend gaat de klok naar de zomertijd en besef ik nog meer hoe hard de tijd gaat. Achter de schermen ben ik al druk met de formatie bezig voor volgend schooljaar en hoop u in de volgende maandmemo daar
al meer over te kunnen melden. Gelukkig hebben we nog drie mooie weken voor de meivakantie zal beginnen. Een periode waarbij de leerlingen van groep 8 de basisschool afsluiten met de IEP eindtoets en we ons volop gaan bezighouden met Pasen en de Koningsspelen.

Maandmemo maart 2019

By | Geen categorie | No Comments

Inmiddels zit de vakantie er alweer bijna op en gaan we ons na het weekend weer opmaken voor de volgende periode. Begin februari heeft het team een studiemiddag gehad, waarin gesproken is over onze visie op wereldoriëntatie in samenwerking met de huidige methode en het meer werken vanuit een vakgeïntegreerde aanpak. De aankomende periode zullen wij twee methoden gaan uitproberen, die het meest passend zijn bij onze visie en wensen. Na deze proefperiode zal er een keuze worden gemaakt voor een werkwijze en methode die wij begin volgend schooljaar schoolbreed zullen gaan gebruiken.

Zoals u in de vorige maandmemo al heeft gelezen en wellicht inmiddels gezien, zijn alle lampen en plafonds vervangen in de school. In de vakantie zijn de laatste zaken afgemaakt en is de school een stuk mooier en energiezuiniger geworden.

Maandmemo maart 2019

Maandmemo februari

By | Algemeen nieuws, Maandmemo | No Comments

Nu de Cito-periode weer voorbij is maken de leerkrachten zich op voor het schrijven van de rapporten. Een mooi moment van reflectie en het vaststellen van doelen voor de aankomende periode. Tijdens de rapportgesprekken zullen de leerkrachten u hier alles over vertellen. Zoals u wellicht gelezen heeft wordt er over een onderwijsstaking gesproken op 15 maart. Hoe deze eruit zal zien en of dit consequenties heeft voor onze school kan ik nu nog niet melden. Zodra er binnen de stichting en de vakbonden meer duidelijk is zal ik dit inventariseren binnen de school en het u laten weten

Bekijk maandmemo

Verhuisd en uw kind op een nieuwe school inschrijven?
KBS Franciscus te Maarssen