Notulen 21-06-2018

 Formatie gr 1/2 :
Is besproken
 Ambitiegesprek:
Punten worden besproken (JG mailt deze door aan de mr leden)
—————————————————————————————————————————–
Agenda in het bijzijn van Stephan
 Formatie groep 1/2
SvS is blij dat de totale formatie op onze school rond is.
Volgend jaar zal met de leerkrachten van gr 1 en 2 een visietraject
worden gevolgd om te bepalen hoe gr 1 en 2 na schooljaar 2018-2019 verder zullen
gaan. Bij het visietraject zal tevens het huidige beleid, dat kinderen geboren op of na 1 oktober het jaar daarna in groep 1 blijven worden meegenomen
Notulen MR 21 juni 2018

Maandmemo oktober 2018

By | Algemeen nieuws, Maandmemo | No Comments

Over drie weken start alweer de herfstvakantie en ronden we het eerste blok van het schooljaar af. De tijd van aan elkaar en aan je nieuwe groep wennen is dan voorbij. Nu kan er echt gewerkt en gebouwd gaan worden. Op maandag 29 oktober zijn de kinderen een extra dag vrij. Die dag zitten we als team bij elkaar om met elkaar te bepalen waar we staan en waar
we naartoe gaan dit schooljaar en de komende schooljaren. De ontwikkelingen in onderwijsland en de verschillende inzichten van goed onderwijs zorgt ervoor dat het belangrijk is om een duidelijke richting te bepalen en samen met het team een duidelijke koers te gaan varen. Gelukkig hebben we voor de herfstvakantie eerst nog drie mooie weken, waarin de kinderboekenweek zal plaatsvinden met als afsluiting een kijkavond. Aanstaande maandag komt de schoolfotograaf en donderdag staan we met elkaar stil bij Franciscus van Assisi, waar de school naar is vernoemd.
Al met al weer genoeg om naar uit te kijken!

Met vriendelijke groet,
Stephan van Slooten

Maandmemo_oktober_2018

brief_bijdrage_TSO_2018-2019

Maandmemo september 2018

By | Algemeen nieuws, Maandmemo | No Comments

Afgelopen maandag ging de school weer open en het was heerlijk om iedereen weer terug te zien na zes weken. Ik hoop dat alle ouders en kinderen een fijne vakantie hebben gehad en weer uitgerust kunnen beginnen aan een nieuw schooljaar. Wat hebben we een fantastisch weer gehad in de vakantie. De kinderen hebben kunnen genieten van de vrije tijd en lekker veel buiten kunnen spelen. Ook het team is heerlijk uitgerust en klaar voor een mooi schooljaar. De jaarkalender heeft u deze week, anders dan andere jaren, gedrukt in een kalendervorm per gezin gekregen. Op die manier is het nog
gemakkelijker om alle data bij de hand te hebben en is de informatie uit de schoolgids (hoofdstuk 9 en 10) ter informatie op de achterkant gedrukt. Mocht u behoefte hebben aan een jaarkalender op A4, zoals andere jaren dan kunt u deze bij de administratie halen. Tevens is deze bijgevoegd als bijlage bij deze maandmemo. We wensen iedereen een leerzaam en prettig schooljaar toe.

Meer lezen

Maandmemo juli 2018

Beste ouder(s) en verzorger(s),

Dit is alweer de laatste maandmemo van het schooljaar. Nog twee schoolweken en de zomervakantie gaat beginnen. We kijken terug op een schooljaar waarin de school een mooie ontwikkeling heeft gemaakt. Volgend schooljaar gaan we de ingeslagen weg verder vorm geven, waarin ik verwacht mooie stappen te maken. Vanmorgen heeft de school bezoek gehad van de inspectie. Zij hebben de hele ochtend meegekeken in de school en zich laten informeren door leerlingen en de leerkrachten. De inspectie was zeer tevreden over de school en hebben de drie bekeken standaarden beoordeeld met een ruim voldoende en twee keer een goed. Als school zijn wij trots en blij met dit resultaat en het stimuleert de school om door te gaan met de ingezette ontwikkelingen. Na de vakantie zal het volledige inspectieverslag worden aangeboden, die vervolgens op de website van de school zal worden geplaatst. Een betere afsluiting van het schooljaar hadden wij niet kunnen wensen! Ondanks dat we nog twee schoolwerken hebben wil ik u namens het team alvast een hele goede zonnige vakantie wensen en zien wij iedereen graag uitgerust terug op maandag 28 augustus bij de start van het nieuwe schooljaar.

Met vriendelijke groet,
Stephan van Slooten

Notulen 22-05-2018

By | Medezeggenschapsraad | No Comments

Vergadering MR

Datum 22-05-2018
Aanwezig CV (voorzitter), LO, MS, AS, JdG en MT AdJ SvS
Afwezig
Notulist MS

Opening/ mededelingen

Ambitiegesprek:

Iedereen gaat thuis kijken welke punten wij willen bespreken met SvS.

In de volgende vergadering wordt de agenda opgemaakt en wordt er een afspraak gemaakt met SvS.

De leerkrachten gaan een keer na schooltijd brainstormen en de ouders spreken met elkaar af waarbij het nieuwe lid wordt betrokken.

Data MR ‘18/19:

Nieuwe data volgt nog via de mail. Even goed kijken naar de dagen. Nu waren er heel veel op dinsdag.

GMR+taakbeleid:
opslagfactor/overlegmodel is unaniem gekozen door alle leerkrachten.

Urenbeleid:
– Hoe kritisch moeten wij kijken naar de uren?
– Wat hebben wij hierover te zeggen?
– Alle onderdelen worden apart besproken en sommige punten worden nog nagevraagd bij SvS in verband met de GMR vergadering van morgenavond. (catechese, CC en NME, terugkomen afscheidsavond groep 8).
– POVO verwijzing staat nu in dat de leerkrachten van groep 8 worden vrijgeroosterd, dat is dit jaar niet gebeurd. Belangrijk dat de leerkrachten van groep 8 dit volgend jaar ook in de gaten houden.

Vergaderomg MR

Verhuisd en uw kind op een nieuwe school inschrijven?
KBS Franciscus te Maarssen