Maandmemo februari 2021

Beste ouder(s)/verzorger(s),
Aankomende dagen zal bekend worden of de scholen op maandag 8 februari weer open mogen. Wij hopen van harte dat dit het geval zal zijn, maar houden ook rekening met een verlenging tot de voorjaarsvakantie. Net als u hopen wij spoedig op meer duidelijkheid. Afgelopen woensdag heeft het team een studiedag gehad en ook aanstaande maandag heeft het team een studiedag. Gedurende deze dagen richten wij ons op eigenaarschap voor leerlingen en gaan wij verder met ons implementatietraject Close Reading om begrijpend lezen op een andere wijze vorm te geven. De leerkrachten van de onderbouw zullen een verdiepingstraining krijgen over de leerlijnen die wij gebruiken om dit nog beter in te kunnen zetten. Al met al weer genoeg om aan te pakken om het onderwijs voor de leerlingen, als we straks weer open mogen, zo goed mogelijk neer te kunnen zetten.

Maandmemo februari 2021

Notulen MR vergadering 03-12-2020

By | Medezeggenschapsraad | No Comments

– Notulen 24-09-2020

Notulen zijn vastgesteld.
– MR bericht 24-09-2020
MR bericht is vastgesteld en wordt op de site geplaatst.
– Voorzitter/secretaris
Blijft zoals het is.
– Jaarverslag
Jaarverslag is gemaakt door MT.
– Ouderbetrokkenheid
Er wordt veel informatie via Parro doorgegeven, waardoor belangrijke
informatie snel gedeeld wordt.
– Begroting 2020-2021
Wordt doorgenomen d.m.v. een PowerPoint die Stephan deelt.
– Personeel
Er is nog niemand gevonden voor de vacature van groep 5.
– Corona en communicatie
De communicatie over Corona is de laatste tijd iets minder geweest vanuit
Stephan. Dit is een bewuste keuze, omdat het al zo’n rol speelt in de
samenleving. Mochten er besmettingen zijn binnen de school, worden
ouders uiteraard op de hoogte gebracht.
– Verslag klachtencommissie
Er zijn geen klachten geweest.
– Aanbod W(erken) M(et) K(waliteitskaarten)
Stephan presenteert het WMK rapport. In dit rapport worden de resultaten
beschreven van de Aanbod 2020 van de Franciscusschool.
– Uitslag onderzoek ventilatie
Stephan bespreekt het onderzoeksverslag van de Vreeken groep.

MR 2020

Maandmemo Januari 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

Allereerst wensen ik u mede namens het team van KBS Franciscus een gezond en mooi 2021.
We zijn anders gestart dan gehoopt, maar ik weet zeker dat ons dit samen ook weer gaat lukken.
In de bijlage treft u de maandmemo voor januari.
Alvast fijne avond gewenst en veel succes aankomende periode.

Maandmemo Januari 2021

Maandmemo juni

By | Geen categorie | No Comments

Beste ouder(s), verzorger(s),
Nog een week te gaan en dan mogen, mits dit verantwoord blijft, alle leerlingen samen weer naar school. We kijken er naar uit om de klassen weer volledig te maken en samen het schooljaar verder af te sluiten. Donderdagavond 28 mei is het protocol van de PO-raad en OCW uitgebracht met de richtlijnen voor de periode vanaf 8 juni. Aankomende week zal naar aanleiding van dit protocol het beleid voor de periode tot de zomervakantie worden gevormd. Naar verwachting kan ik u hier woensdag over informeren.

Maandmemo juni 2020

Maandmemo Mei

maandmemo mei 2020 (1)

Maandmemo maart 2020

By | Maandmemo | No Comments

Na een prachtig carnavalsfeest op school is vanmiddag de voorjaarsvakantie gestart. De intensieve periode van toetsen, analyseren, het maken van rapporten en het voeren van gesprekken is voorbij en nu is het tijd om even een week bij te komen. De tijd vliegt, want voor we het weten laten we de winter alweer achter ons en maken wij ons op voor de lente. Achter de schermen ben ik al druk bezig met de formatie voor volgend schooljaar en zal daar de komende maanden met het team over in gesprek gaan. Ik wens u mede namens het team een fijne vakantie.

Maandmemo maart

MR-bericht vergadering 03-12-2019

By | Algemeen nieuws, Medezeggenschapsraad | No Comments

1. Vanuit de MR zal van iedere vergadering een mr-bericht worden gemaakt,
dat voor de ouders en leerkrachten is bedoeld.
2. De werkgroep identiteit heeft een notitie identiteit vastgesteld. Het
document zal geagendeerd worden op het BMT, de GMR en het TB.
3. Jaarverslag MR wordt besproken en vastgesteld.
4. Foto MR is gemaakt en komt op de website te staan.
5. Notulen GMR zijn besproken.
6. De notulen van de mr-vergadering van 26 september 2019 worden goedgekeurd en vastgesteld

Notulen MR-vergadering

Verhuisd en uw kind op een nieuwe school inschrijven?
KBS Franciscus te Maarssen