MR-bericht vergadering 03-12-2019

By | Algemeen nieuws, Medezeggenschapsraad | No Comments

1. Vanuit de MR zal van iedere vergadering een mr-bericht worden gemaakt,
dat voor de ouders en leerkrachten is bedoeld.
2. De werkgroep identiteit heeft een notitie identiteit vastgesteld. Het
document zal geagendeerd worden op het BMT, de GMR en het TB.
3. Jaarverslag MR wordt besproken en vastgesteld.
4. Foto MR is gemaakt en komt op de website te staan.
5. Notulen GMR zijn besproken.
6. De notulen van de mr-vergadering van 26 september 2019 worden goedgekeurd en vastgesteld

Notulen MR-vergadering

Maandmemo februari

By | Maandmemo | No Comments

De laatste Citotoetsen worden afgenomen en de tijd van het maken van analyses breekt aan. De leerkrachten zijn druk met het monitoren van de
vorderingen, maar vooral met het kijken waar zij de leerlingen nog mee kunnen helpen de aankomende periode. De rapporten komen eraan en de leerkrachten zullen ouders en leerlingen meenemen in de ontwikkeling en vorderingen van de afgelopen periode. De weken vliegen voorbij en de volgende vakantie staat alweer voor de deur. Gelukkig hebben we eerst nog een paar mooie weken, waarin ook de carnaval weer groots gevierd gaat worden.

Maandmemo februari

Maandmemo januari

By | Maandmemo | No Comments

Officieel zijn de kerstdagen nog niet eens begonnen, maar worden op school alle kerstspullen al opgeruimd. We staan aan de vooravond van de kerstvakantie en ruimen de school op om in het nieuwe jaar weer fris te kunnen starten. Ondanks dat de ‘echte’ kerst nog moet starten kijken wij terug op een fijne feestmaand met een gezellig sinterklaasfeest en een mooie kerstviering. In de maandmemo van december heeft u onze kerst en nieuwjaarswens al gekregen, maar ook in deze maandmemo willen wij u nogmaals fijne kerstdagen en een prachtig en leerzaam 2020 wensen.
Geniet van de vakantie en wij hopen iedereen in goede gezondheid op maandag 6 januari weer te mogen begroeten.

Maandmemo januari

Maandmemo december

By | Maandmemo | No Comments

De drukke en gezellige decembermaand staat voor de deur. Afgelopen weken hebben we op school al heerlijk in de Sinterklaassferen gezeten en zullen we na volgende week de school omtoveren tot de kerst. Deze tijd zorgt voor saamhorigheid en een gezellige sfeer binnen de school. In de klassen wordt deze periode ook gebruikt om lesstof af te ronden en voor te bereiden op de aankomende toetsperiode in januari. Graag maak ik u via deze weg ook attent op een vacature bij ons op school in groep 7b. Mocht u iemand kennen binnen uw netwerken die hier interesse in zou kunnen hebben, dan horen wij dat graag. Ik wens u een mooie en feestelijke decembermaand toe!

Maandmemo december

Maandmemo november

By | Downloads, Maandmemo | No Comments

Na de herfstvakantie is de school weer goed gestart. We begonnen met een studiedag over het geven van een betekenisvolle (verlengde) instructie, waarbij leerkrachten werden meegenomen in het proces rondom een instructie bij leerlingen. Ook is er gekeken op welke wijze hiaten in leerstof bij leerlingen kunnen worden gesignaleerd en wat de leerkracht hieraan kan doen.

Maandmemo november

Maandmemo oktober

By | Maandmemo | No Comments

Hieronder treft u de nieuwsbrief van oktober aan. We zijn inmiddels 5 weken onderweg en er is in korte tijd alweer veel gebeurd. De leerlingen hebben hun plekje gevonden in de groep, de nieuwe stof wordt langzaam verwerkt en we zetten ons allemaal in om er weer een mooie groep van te maken. Aankomende week is de opening van de Kinderboekenweek en hebben we Franciscusdag. Kortom weer genoeg te doen. U leest het allemaal in deze maandmemo.

Maandmemo oktober

Notulen

By | Geen categorie | No Comments

Opening / welkom
JG opent de vergadering.
Agenda zonder SvS:
Voorstellen nieuw MR lid en Website/foto
Het eerste agendapunt (voorstellen nieuw MR lid) en het derde agendapunt (Website/foto) worden doorgeschoven naar de volgende vergadering in verband met afwezigheid van SK.

Behoefte scholing
Dit agendapunt is tijdens de laatste GMR-vergadering op 28 maart 2019 besproken. Wellicht dat dit na het benoemen van een aantal nieuwe leden binnen de vier MR-en volgend schooljaar Stichtingsbreed kan worden opgepakt.

Notulen MR vergadering

Maandmemo september

Beste ouder(s), verzorger(s),
De start van het nieuwe schooljaar komt in zicht. Hopelijk kijkt u allen terug op een fijne zomer. Achter de schermen zijn wij de afgelopen week druk bezig geweest om alle voorbereidingen te treffen zodat we maandag weer fris en boordevol energie kunnen starten. We kijken er naar uit om alle leerlingen weer te zien en wensen iedereen een fijn en leerzaam nieuw schooljaar toe.

Bekijken

Notulen MR vergadering 21-03-2019

By | Algemeen nieuws, Medezeggenschapsraad | No Comments
Datum 21-3-2019
Aanwezig Leonie(LO), Mirella(MS), Kostis (KP), Joyce(JG), Michelle(MT), Sabah (SK) en Stephan (SvS)
Afwezig
Notulist Joyce

Opening/ mededelingen

JG opent de vergadering en heet in het bijzonder SK, ons nieuwe MR lid, en de leerkracht SK van gr 6 welkom.

Agenda zonder SvS:

Snappet

SK, leerkracht van gr 6 legt uit:

• hoe wij als Franciscusschool hiermee bekend zijn geworden
  • hoe het werkt
  • wat je als leerkracht ermee kunt
  • wat de leerlingen ermee kunnen
  • wat het voordeel is
  • waar je wel op moet letten, bijvoorbeeld handschrift

Tot slot mogen we zelf even kort ermee werken.

Notulen MR vergadering

Verhuisd en uw kind op een nieuwe school inschrijven?
KBS Franciscus te Maarssen