Notulen MR vergadering 27-09-2018

By | Algemeen nieuws, Medezeggenschapsraad | No Comments

Het jaarplan wordt besproken. LO heeft een vraag over de lln-aantallen. Er is een aantal lln vertrokken -25. Waarschijnlijk kwam het door het feit dat de groepen 1 klein waren. Meestal is dit het verschil tussen 1 oktober en het einde van het schooljaar. Voor volgend jaar ziet het er goed uit. Blijft de indeling bij de kleuters zo, kan SvS nog 8 a 9 lln aannemen. Prognose is dat over 2 a 3 jaar het lln aantal gaat zakken wegens nieuwbouw van andere scholen in Maarssenbroek.
LO heeft een vraag over de visie en de missie, hoelang de nieuwe visie en missie stand moet houden. Hopelijk gaan zij 8 jaar mee. Er komt geen heel nieuwe visie en missie; zij moeten up to date gemaakt worden. De visie en missie van de school is gekoppeld aan het SBP. Hier komen ook nieuwe aandachtspunten in.
KP mist bij een aantal punten de planperiode. Bij een aantal punten staat het er bewust niet bij, omdat er soms gekeken moet worden naar wat wij willen en wanneer de leerkracht die de kar moet trekken er ook tijd voor heeft. Soms betreft het een nieuwe leerkracht. Dit is belangrijk voor de ouders. Is het niet zeker of het gaat lukken dan een planperiode onder voorbehoud.

Notulen MR 27-09-2018

Maandmemo december

By | Geen categorie | No Comments

Aankomende week staat het sinterklaasfeest voor de deur. Veel kinderen vieren dit weekend Sinterklaas of moeten nog even geduld hebben tot woensdag 5 december. Een spannende tijd, waarbij het ieder jaar weer de vraag is of alles goed komt en de cadeautjes op tijd aankomen. Ook op school zullen wij woensdag 5 december de sint hopelijk gaan verwelkomen. Ik weet zeker dat hij onze mooie versierde school niet zal vergeten. Na het sinterklaasfeest zal de school weer een metamorfose krijgen in kerstsferen, waarbij ik mijn waardering wil uitspreken voor alle ouders die hier
een bijdrage aan leveren.

Samen gaan we op weg naar een mooi kerstfeest, waarna iedereen kan genieten van de kerstvakantie. Ondanks dat de feestelijke maand nog voor de deur staat, wil ik namens het team iedereen alvast gezellige feestdagen wensen en straks aan het einde van de maand een goede jaarwisseling.

Meer lezen

Maandmemo november

By | Algemeen nieuws, Maandmemo | No Comments

Hopelijk heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad en weer genoeg energie voor de volgende periode. Een gezellige en drukke periode met de vieringen van Sinterklaas en Kerst.
Na de herfstvakantie hebben de leerlingen nog een dag extra vrij gehad en heeft het team een studiedag gehad. Een intensieve dag waarbij de missie en visie van de school onder de loep werden genomen om de koers van de school te bepalen. Tevens werden de groepsplannen, waarbij leerkrachten de onderwijsbehoeften van de leerlingen beschrijven, nader afgestemd.
Als laatste hebben wij ons gericht op het ouderportaal omdat wij dit binnenkort open willen gaan zetten. Hierover volgt te zijner tijd nog de nodige informatie. Al met al een vruchtbare studiedag, waarbij de school weer mooie ontwikkelingen in gang heeft gezet.

Met vriendelijke groet,
Stephan van Slooten

Meer lezen

Notulen 21-06-2018

By | Algemeen nieuws, Medezeggenschapsraad | No Comments

Notulen MR 21 juni 2018
Aanwezig: CV, LO, AS, MS, MT, JdG
Afwezig: Niemand
 CV opent de vergadering
 Formatie gr 1/2 :
Is besproken
 Ambitiegesprek:
Punten worden besproken (JG mailt deze door aan de mr leden)

Agenda in het bijzijn van Stephan
 Formatie groep 1/2
SvS is blij dat de totale formatie op onze school rond is.
Volgend jaar zal met de leerkrachten van gr 1 en 2 een visietraject
worden gevolgd om te bepalen hoe gr 1 en 2 na schooljaar 2018-2019 verder zullen
gaan. Bij het visietraject zal tevens het huidige beleid, dat kinderen geboren op of na 1 oktober het jaar daarna in groep 1 blijven worden meegenomen
Notulen MR 21 juni 2018

Maandmemo oktober 2018

By | Algemeen nieuws, Maandmemo | No Comments

Over drie weken start alweer de herfstvakantie en ronden we het eerste blok van het schooljaar af. De tijd van aan elkaar en aan je nieuwe groep wennen is dan voorbij. Nu kan er echt gewerkt en gebouwd gaan worden. Op maandag 29 oktober zijn de kinderen een extra dag vrij. Die dag zitten we als team bij elkaar om met elkaar te bepalen waar we staan en waar
we naartoe gaan dit schooljaar en de komende schooljaren. De ontwikkelingen in onderwijsland en de verschillende inzichten van goed onderwijs zorgt ervoor dat het belangrijk is om een duidelijke richting te bepalen en samen met het team een duidelijke koers te gaan varen. Gelukkig hebben we voor de herfstvakantie eerst nog drie mooie weken, waarin de kinderboekenweek zal plaatsvinden met als afsluiting een kijkavond. Aanstaande maandag komt de schoolfotograaf en donderdag staan we met elkaar stil bij Franciscus van Assisi, waar de school naar is vernoemd.
Al met al weer genoeg om naar uit te kijken!

Met vriendelijke groet,
Stephan van Slooten

Maandmemo_oktober_2018

brief_bijdrage_TSO_2018-2019

Verhuisd en uw kind op een nieuwe school inschrijven?
KBS Franciscus te Maarssen